Selasa, 9 Julai 2013

Pertandingan Menghias Frame Gambar

Salam 1 Malaysia.

Bertemu lagi kita di bulan Mac ini. Program untuk bulan ini ialah Pertandingan Menghias Frame Gambar sempena tema pembelajaran pada bulan ini iaitu keluarga. Program tersebut diadakan pada 9 Mac 2013 bermula pada jam 8.30 pagi.

Semua ibubapa dikehendaki membawa peralatan untuk menghias gambar beserta gambar keluarga masing-masing. Setelah Ketua Pendidik memberi sedikit taklimat mengenai syarat-syarat pertandingan, acara menghias dimulakan pada jam 9.00 pagi. Semua ibubapa perlu menghias frame gambar dengan meletakkan bingkai gambar bagi membolehkan frame gambar tersebut digantung di dinding. Mereka diberi masa untuk menghias selama satu jam.

Setelah semuanya selesai, setiap keluarga dikehendaki membentangkan frame gambar yang telah dihias kepada semua yang hadir. Undian telah dilakukan untuk memberi giliran persembahan. Pelbagai kreativiti yang dapat dilihat di sini dan ia amat menarik. Setelah selesai acara seterusnya ialah jamuan makan.

Semasa semua yang hadir menikmati jamuan, para pendidik telah menilai dan memberi markah kepada hasil kerja yang telah dihasilkan. Setelah selesai makan, acara penyampaian hadiah diadakan. Tahniah kepada yang berjaya, kepada yang tidak berjaya boleh cuba lagi pada pertandingan yang akan datang.

Program berakhir pada jam 11.30 tengahari.Tiada ulasan:

Catat Ulasan