Selasa, 9 Julai 2013

Mesyuarat Agong PIBP Kali ke 7 Sesi 2013

Salam 1 Malaysia..
Selamat Menyambut Tahun Baru 2013 diucapkan kepada semua warga pendidik dan HQ Cyberjaya. Semoga kedatangan tahun baru ini akan memberi kita seribu hidayah dan juga memberi semangat serta azam baru untuk kita bersama-sama meneruskan khidmat kita kepada semua masyarakat.

Program pada tahun baru ini dimulakan dengan Mesyuarat Agong PIBP Kali ke 7 bagi sesi 2013. Mesyuarat pada kali ini turut dihadiri oleh Pegawai Paksi PAPN Mempaga iaitu Cik Rosnani Binti Daud bersama pengiringnya iaitu Cik Nadia.

Mesyuarat diadakan pada 12 Januari 2013 bersamaan hari Sabtu iaitu pada jam 8.30 pagi. Ramai ibubapa yang hadir pada mesyuarat kali ini kerana mereka ingin berbincang dengan Cik Rosnani mengenai hal-hal pembelajaran anak-anak mereka dan juga ingin mengenali program PERMATA dengan lebih dekat lagi.

Mesyuarat dimulakan dengan ucapan yang diberikan oleh Ketua Pendidik iaitu Cik Fadzlina Binti Saidin. Kemudian diteruskan pula dengan ucapan oleh Pegawai Paksi PAPN Mempaga iaitu Cik Rosnani Binti Daud. Banyak isu dan amanah yang telah disampaikan kepada semua yang hadir. Antaranya mengenai penglibatan ibubapa, kehadiran anak, Surat Cuti, Kesihatan dan beberapa lagi isu-isu penting yang perlu diberi penekanan sejak dari awal tahun lagi supaya kelemahan atau kekurangan yang sebelumnya dapat diatasi.

Seterusnya agenda mesyuarat diteruskan dengan sesi perletakan ahli jawatankuasa PIBP bagi tahun 2012. Semua ibubapa bersetuju dengan perletakan jawatan tersebut. Kemudian agenda mesyuarat diteruskan dengan perlantikan ahli jawatankuasa PIBP yang baru bagi sesi 2013. Di bawah ini adalah senarai AJK PIBP bagi sesi 2013 yang baru :

Pengerusi : En. Mohd Taufiq Ikram Bin Mohd Mohidin
Timbalan Pengerusi : En. Michael Sumius
Setiausaha : Puan Junaidah Bt Ahmad Abdul Karim
Bendahari : Puan Norfarhana Bt Ramli
Senarai AJK yang lain akan dilantik mengikut program yang dijalankan setiap bulan.

Setelah selesai agenda pelantikan AJK, adalah sesi soal jawab sekiranya terdapat permasalahan atau isu yang ingin ditanya kepada pegawai paksi dan juga pihak pendidik.

Dengan berakhirnya sesi soal jawab, maka berakhirlah Mesyuarat Agong PIBP Kali ke 7 bagi sesi 2013. Program diakhiri dengan jamuan makan.. Nyum.. Nyum... Sehingga berjumpa lagi di program yang akan datang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan